KUNSTUDSTILLING

’DES CLOCHES’ af Marianne Grønnow

Udstillingen åbner torsdag 18. januar kl. 16-18.
’Des Cloches’ kan ses frem til 24. februar

Forhallen, Politikens Hus, Rådhuspladsen 37, København V.


Om udstillingen

I en skov i Italien hørte billedkunstneren Marianne Grønnow glammende hunde med klokker i halsbåndet og jægere, der skød. Marianne Grønnow var også på jagt, men ikke efter dyr og kød på bordet. 

Hvad hun kom hjem med var en ny serie af billeder, der fjernt er baseret på lyde i skoven. Gennem hendes maleriske behandling er indtrykkene blevet til noget helt andet, til fysiske udsagn i akryl på lærred, der hænger fra loftet som en totalinstallation i Politikens Forhal.

På lærrederne ses kantede aflange rektangler, der gentager sig og overlapper hinanden, så de ligner en grundplan for en by af aztekiske pyramider eller et elektronisk printkort.

Som store og små udgaver af hinanden synes mønstrene at vokse og forgå, der er stræk fornemmelse af en organisk proces, af tidens gang, som er frosset i maleriets øjeblik. Let uskarpe kanter og grader af farvemætninger i linjen antyder en støj og noget skrøbeligt påvirkeligt i motivet. Vi ser det nu sådan her, men om lidt er det borte. 

Marianne Grønnows billeder bringer et helt verdensbillede om sansningens og iagttagelsens natur med sig. Det er ikke kun billeder af lyde, det er ikke bare billeder af lyde som rum, det er mønstre uden centrum, som man forestiller sig ikke blot fortsætte langt uden for lærredet men også strække sig langt ud i før og efter. Men det er netop disse konstellationer Grønnow har ’fanget’ og de har i sig selv dannet baggrund for et nykomponeret lydværk med klokkelyde af dj og musiker Katrine Ring.
Malerierne er blevet partiturer.
Karsten R.S. Ifversen

Marianne Grønnow er uddannet fra Det kgl. Danske Kunstakademi i 1993, og har modtaget adskillige priser og legater. Hun har modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og er repræsenteret på Statens Museum for Kunst samt Malmø Kunstmuseum. Hun bor og arbejder p.t. i Ceriana, Italien og i København

Katrine Ring er DJ og komponist. Har siden 1982 arbejdet med musik og lyd, først som musiker, siden som DJ, dokumentarist og komponist med bl.a. soundscapes. Tildelt hædersprisen Kim Schumacher DeeJay Award 2005. Har modtaget komponist- og arbejdslegater fra bl.a Statens Kunstfond og KODA.

Fernisering torsdag 18. januar ved arkitekturredaktør Karsten R.F. Ifversen og kunstneren vil være til stede.


Politikens Galleri
Du kan finde alle kunstværker fra Politikens Galleri under KUNST her på sitet.

Vores kunst kan også købes i Politikens Forhal, Rådhuspladsen 37, 1785 København V.
Der er indgang via svingdøren og åbningstiderne er mandag-fredag kl. 8.30-18 og lørdag kl. 10-14. Søndag er der lukket.

Fernisering og udstillinger
Ca. en gang om måneden præsenterer vi en ny kunstner og i den forbindelse afholdes der fernisering, hvor alle er velkomne.
Fernisering er gratis - hvis du ønsker at få besked, når det sker, kan du kontakte Politikens Galleri på galleriet@pol.dk
Hvis du ønsker at besøge vores udstillinger i Politikens Forhal er åbningstiderne mandag-fredag 8.30-18 og lørdag 10-14.


Plus Nyhedsbrev


Tilmeld dig nyhedsbrevet og få besked om nyeste varer, arrangementer og rabataftaler leveret et par gange om ugen.

Ved tilmelding accepterer du, at Politiken opretter et Medielogin til dig, såfremt du ikke allerede har et.
Samtidig afgives permission til at Politiken lejlighedsvis må kontakte dig. Læs mere.

Der opstod en uventet fejl. Prøv venligst igen senere, eller kontakt os direkte.

Den indtastede e-mail er ikke gyldig.

Plus Nyhedsbrev

Tak for din tilmelding!
Hvis ikke du har et Medielogin, har vi oprettet ét til dig og samtidig sendt dig en email.

Politiken Plus
Rådhuspladsen 37
1785 København V.
tlf. 70 15 85 15

email plus@pol.dk
web politiken.dk/plus
JP/Politikens Hus A/S
cvr. nr. 26 93 36 76